Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sama existence EU je na zákazech, příkazech, regulacích a kvótách postavena. Bez nich by přece žádná EU, v současné podobě, neexistovala.

1 0
možnosti

M16i57l97o98š 37B54é79m

18. 2. 2014 9:06

Je zákaz obyčejných žárovek prospěšný? No je. Krátkodobě a pouze pro ty, co vyrábějí nezakázané druhy žárovek. Pro všechny ostatní je škodlivý.

5 0
možnosti

Je krajně neseriosní srovnávat EU a RVHP.

RVHP čili Rada vzájemné hospodářské pomoci nic nezakazovala a neomezovala a rozhodně nezasahovala do osobního života jednotlivců.

Představa, že by RVHP vydala nějaké doporučení (závazné příkazy vydávat nemohla) či koordinovala uzavření smlouvy mezi členskými státy o nějakém vnitrostátním zákazu (jinak by RVHP omezení něčeho v členských zemích dosáhnout nemohla, neměla na to kompetence - ani toto však nedělala), třeba o zákazu nějakého druhu žárovek nebo velikých splachovacích nádržek nebo o omezení výkonu elektrických spotřebičů je naprosto absurdní. Je to zcela nemyslitelné - žádný náznak podobných snah se za celou dobu existence RVHP ani jednou neprojevil.

1 3
možnosti

V rámci RVHP se rozhodlo, která země bude co vyrábět. To mi velmi připomíná různé kvóty nařízené z EU. U nás byla díky tomu (RVHP) zastavená výroba spousty skvělých výrobků.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS