Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Žádný levicový politik není schopen pochopit základní ekonomické souvislosti. Minimální mzda je institut, který diskriminuje jednotlivce, jimž jejich omezené schopnosti nedovolí odvést práci v její hodnotě. Realita je taková, že tyto lidi prostě nikdo nezaměstná. A počet těchto lidí se zvyšuje v závislosti se zvyšováním minimální mzdy.

2 0
možnosti
OT

min. mzda je o dorovnávání životního minima a ne o navyšování práce. Zneužívání situace firmama je proto zcela neomluvitelné . Chtěl bych taky říct, že díky zmrazení min. mzdy jsme klesly na dno EU s 33% k průměrné mzdě, takže celkem není o čem diskutovat a je potřeba dorovnat aspoň na 40% jak to vždy bylo..

1 4
možnosti
VH

Správně - jenže až se dorovná na 40 %, tak průměrná mzda stoupne. Takže budeme dál zvyšovat minimální mzdu (aby stoupala ta průměrná)? Ostatně - když stoupne minimální mzda (nejméně o 1600, aby bylo dosaženo nevím jak vymyšlených 40 %), stoupne plat všem kteří berou mezi 8 500 ÷ 10 000 Kč (ze zákona). A co ostatní platy? Ti, kdo měli nyní 10 100 zůstanou na těchto penězích? No nezůstanou. Vzrostou do roka  v š e c h n y  platy. A s nimi i ceny. Budeme na tom pořád stejně. Jen případné úspory budou znehodnoceny ještě více, než dokázala ČNB.

   Jenže to darebáčtí (no - superdarebáčtí) politici svým hloupým (no - superhloupým) voličům meřeknou. Naopak to (jako Sobotka u Moravce) vehementně popřou.

5 0
možnosti
MP

Soudruh Zaorálek v dnešním proslovu ani nebyl schopen pochopit, že zvýšením minimální mzdy poroste nezaměstnanost. Neuvěřitelně neschopný soudruh.

5 0
možnosti
Foto

Tohle ale lidé, kteří tvrdí, že mají sociální cítění, nikdy nepochopí.  Za mě karma. R^

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS